Slovník s chutí - Francouzská terina

26.03.2019

Občas v našem pochutinovém světe používáme termíny, kterým lidé někdy nerozumí a tudíž ani nevědí, jak si na danou delikatesu naladit chuťové pohárky. Proto jsme se založili Slovník s chutí, díky kterému vám budeme moci vysvětlit všechna delikátní slova, při jejíž čtení se vám budou sbíhat sliny. Dnes se podíváme na zoubek Francouzským terinám. 

Dnes servírujeme Francouzskou terinu!

Terina neboli Terrine je Francouzi označována kameninová či skleněná nádoba, ale i samotný masový pokrm. Spojením výrobního procesu masové pochutiny, vznikl i její honosný název. Pod nimž se skrývá základ z hrubě či jemně nasekaného masa v kombinaci s bílým vínem a smetanou. Nejtypičtější surovinou je používáno kachní maso, játra nebo zvěřina. Další ingredience záleží pouze na vytříbené chuti, která dokáže vyladit recept do dokonalosti.  

Díky této formě získá terina na svém upraveném gastronomickém vzhledu.
Díky této formě získá terina na svém upraveném gastronomickém vzhledu.

V naší nabídce najdete: 

Venkovskou terinu s uzenými kachními prsy.
Venkovská terina je vyrobena ze 100 % francouzského masa a bez umělých barviv, konzervačních látek a přídavku tuku

  • TIP: Terinu s kachními prsy u nás najdete většinou v balíčcích se zelenou mašlí. 

Terinu s hrozny z Bordeaux.
Její ingredience pochází z vybraných francouzských regionů a je vždy připravována dle tradičních rodinných receptur. Terina s hrozny je vyrobena ze 100 % francouzského masa a bez umělých barviv a konzervačních látek. 

Terinu s paprikou Espelette
Stejně jako všechny naše teriny i tato je vyrobena ze 100% francouzského masa, bez umělých barviv a konzervantů. Vychutnejte si tak masovou pochoutku s pikantní Espelette paprikou, která jí dodá na ostřejší pálivé chuti.  

  • TIP: Terinu s hrozny Bordeaux a ostřejší papričkou Espelette u nás najdete většinou v balíčcích s červenou mašlí. 

Díky kvalitnímu masu a absenci konzervantů a umělých barviv vám tak zaručujeme, že se na Váš talíř dostane kvalitní a poctivá masová delikatesa, která potěší každého milovníka masa! 

Francie na talíři!

K perfektnímu domácímu pochutnání doporučujeme k terině křupavé čerstvé pečivo, hroznové víno, brusinky, křen či kyselou okurku, aby byl váš degustační zážitek vyladěn k dokonalosti. Dobrou chuť!

Doufáme, že se vám náš článek líbil a přejeme vám všem mnoho chvil, které budou stát za jejich vychutnání! ❤